Text

September 2019

Da er vi igang med et nytt barnehageår her i den fine barnehagen vår. Noen nye barn har kommet til, vi har fått en ny rykende fersk ettårsgruppe (som vi får hvert år). For enkelte har oppstarten i barnehagen vært tøff, det er ikke så lett å være liten og plutselig måtte forholde seg til andre enn de kjente og nære omsorgspersonene som alltid har vært der. Nå har de fleste vært her en måneds tid, og når blir det stadig mindre vanskelig for barna ved levering.

På personalsiden er det som før, vi er velsignet med en meget stabil personalgruppe. Fra uke 37 er igjen igang med utegruppene, det gleder vi oss til både store og små.

I ti tirsdager framover skal barna på Superklubben på svømming. Det var en forventningsfull gjeng som dro avgårde i dag:-).
Mai 2019

Årets maifest er vel gjennomført her i barnehagen, og vi hadde tradisjonen tro både tog, tradisjonelle 17.mai aktiviteter og pølser og is.


Mars 2019


En god stund har de ikke-kommunale barnehagene i Rælingen jobbet med en sak om finansiering av ny bemanningsnorm som trer i kraft 1.august 2019. Saken ble behandlet av kommunestyret nå i slutten av mars, og det gleder oss å se at politikerne i Rælingen forsto viktigheten av denne saken. Et enstemmig kommunestyre vedtok å finansiere økt bemanningsnorm fra tidspunktet den trer i kraft (dvs. 01.08.19). Takk til foreldre som har engasjert seg, kommunens admnistrasjon for god og grundig saksbehandling og til polikerne som satte seg grundig inn i saken og så hvor viktig saken var for oss.


13.juli

Nå er vi klare for sommerferie! Superklubb-barna har forsvunnet en etter en, og med annen ferieavvikling i tillegg har det gitt rolige dager i barnehagen de siste ukene. Som alle andre i Østlandsområdet har vi jo hatt en fantastisk solrik sommer så langt, og badebasseng og vannspredere har vært i flittig bruk. Nå er barnehagen ferdig ryddet for hovedrenhold og boning som skal utføres de 2 ukene vi har sommerstengt. Årsplan for neste barnehageår er klar, den er vi stolt av, så sjekk gjerne under arkfanen "Vedtekter og planverk"Riktig god sommer til alle!


Til info

Vi benytter en annen informasjonskanal (Hypernet direkte) for de som har plass i barnehagen. Denne er lukket slik at det er nødvendig med brukernavn og passord for å logge inn. Det meste av bilder, planer, tilbakeblikk og informasjon legges der, og det er derfor noe begrenset aktivitet og informasjon om barnehagehverdagen på denne åpne nettsiden.
  
Vi har dessverre problemer med å få lagt ut bilder for tiden, men jobber med saken og lover å komme sterkere tilbake!


20.mars

I dag har vi hatt gul-grønn fest i barnehagen. Det er en årlig tradisjon uka før påske hvert år. I år fikk vi besøk både av en nyklekket kylling og påskeharen. Påskeharen hadde til og med med seg påskeegg til oss. I morgen er det foreldrefrokost, og deretter lakker det mot påskeferie. Vi håper på godvær i påsken slik at vi forhåpentligvis kommer tilbake til mer vårlige forhold enn det er nå:-) God påske alle sammen!
  
Sist uke var det den nasjonale barnehagedagen. Dette er en dag som markeres nasjonalt hvert år, og årets tema var "La meg skape" med utgangspunkt i fagområdet Kunst, kultur og kreativitet i rammeplanen. Nedenfor kan dere se noen utvalgte bilder fra dagen:-)

Text


Image
Text

Viktige verdier hos oss:-)

Image
Text

Snøen kan også brukes til kunstlerret

Image
Text

Work in progress...

Image
Text

Viktig, viktig, viktig...

Image
Text

 Snart påske

Image
Text

Nesten en hel kyllingfarm

Image
Text

Trolldeig skal bli de lekreste kunstverk

Image
Text

Lynet McQuinn laget av snø og vannfarger

Text

08 mars

Gratulerer med dagen, alle jenter og damer!
Ukene flyr fort i barnehagen, og snart er det påske. Her hos oss (som ellers rundt i området) har vi hatt unormalt mye snø denne vinteren. Det har blant annet gjort at utegruppa ikke har fått brukt skogen så mye som vi i utgangspunktet ønsker den siste tiden. Utegruppa har allikevel hatt sitt opplegg, blant annet er vognboden brukt som spiseplass en rekke ganger.
I disse dager gjennomføres det skiskole for Superklubben, og det er en glad og forventningsfull gjeng som drar avgårde til Marikollen for å gå på ski. Dette er et opplegg som vi har for Superklubben hvert år, og det er like stas hver gang.
Fra nyttår til nå har vi hatt prosjektarbeid på tvers av gruppetilhørighet. Tema for prosjektet har vært "Barnelitteratur", så her er både Karius og Baktus, Kardemommeby og Hakkebakkeskogen brukt i både lek og andre aktiviteter.
Nå er vi i startgropa for påskeaktiviteter, så de neste ukene vil det nok være fokus på karsefrø, kyllinger, egg, vår og spiring. De eldste barna skal på påskevandring i kirken, og vi skal ha både gul-grønn fest og foreldrefrokost før vi tar påskeferie.
Nyt dagen, vi får håpe at det våres litt!


Velkommen til besøksdag i Blåbærgrenda barnehage!
Klikk på linken for mer informasjon
invitasjon_pen_dag.docx


10 november

Da er vi klare for årets besteforeldrearrangement. Kaffen (-og kaka) er klar, vi gleder oss og ser fram til storinnrykk:-)

Image
Text

Vi markerer FN-dagen med fellessamling:-)

Image
Text

Til lunsj var det servering av retter fra alle land som er representert i barnehagen

Text

6 oktober

Denne uka har vi vært på besøk hos en av nabobarnehagene som den siste tiden har hatt rugekasse med egg i. Og jammen meg klekket to av eggene, og ut kom disse skjønne dunballene. Selvsagt måtte vi dra på barselvisitt...:-). I tillegg fikk vi leke på ukjent lekeplass, og det er alltid stas!

Image
Image
Image
Text

29 september

Jippi, vi er i gang med nytt barnehageår. Alle gruppene har hatt en fin tilvenningsperiode, og er godt i gang med sine aktiviteter og planer. Denne gangen skal dere få glimt fra Superklubb-tur i skogen:-)

Image
Image
Image
Text

4 mai

4.mai: I dag har vi hatt en litt trist hendelse i barnehagen. Det var en liten spurvefugl som fløy rett i vinduet vårt og brakk nakken. Det smalt fælt i vinduet, og alle syntes veldig synd på den lille fuglen som endte sine dager på en så fin solskinnsdag som i dag. Det skulle jo bare mangle at den fikk en verdig og fin gravferd, sjekk bildene under.

Image
Image
Image
Image
Text

7 april

Her kommer et nytt glimt fra den siste uka før påske. Her har vi hatt både gul-grønn fest, påskefrokost og jammen fikk vi besøk av påskeharen i år også. Påske har også stått i fokus for turgruppa, og nedenfor finner dere noen bilder som kan fortelle litt hvordan uka har vært.

Image
Text

Her har påskeharen laget rebus

Image
Text

Leting iverksatt

Image
Text

Ledetråder er nyttig

Image
Text

Ojda, her er det spennende saker

Image
Text

Lurer på hva som er inni her!

Image
Text

Ikke ett, ikke to, men TRE egg!

Image
Text

Leteaksjoner og rebusløsning gir sultne mager

Text

20 -24 mars

Image
Text

På utkikk!

Image
Text

Balansetrening:-)

Image
Text

Figurjakt. Her var det både sirkler, 3- og firkanter gjemt:-)

Image
Text

Viktig med tunga rett i munnen ved spikking

Image
Text

Aktivitet gir matlyst. Tomatsuppe med makaroni er nam-nam!

Image
Text

Fangst etter lappegjemsel

Image
Text

Se så mye fuglene har spist av fuglematen vi laget!

Text

17 mars

Det er spennende å undre seg med barna. Titt på bildene nedenfor! Vi fant en hel masse fjær, og vi lurer på hva slags fugl de var fra og hva som hadde skjedd med fuglen. Snø er jo egentlig vann, og det er innmari rart at den hviteste snøen vi fant ble til så skittent vann. Og hvorfor i all verden blir man så innmari sulten når man er ute lenge? Da smaker lapper stekt på bål veldig godt... Også må vi sørge for ved til neste bålsesong, så litt saging på til:-)

Text

10 mars

Endelig var det tid for vinteraktivitetsdag. En super dag for både voksne og barn, med pølser på bål, natursti, aking og masse moro!

Text

03 mars

Utegruppa er i full gan g igjen etter vinterferien, og denne uka har de laget mat til småfuglene. Stor stas både for barna og forhåpentligvis for både
kjøttmeis, granspett og blåmeis.

Text

28 februar

Plutselig kom det litt snø, og vips så fikk vi vår egen Trump-snømann:-)

Text

17 februar

Hvem sier at det ikke kan være fint på tur om vinteren? Her er et lite glimt fra de siste ukers turglede her i Blåbærgrenda. Det har vært kos ved bålet, tilberedning av pinnebrød, og ikke minst lassokasting på ekte reinsdyrhorn:-)

Text

8 februar

Et lite hverdagsglimt fra oss i Blåbærgrenda. Det er viktig for oss at barna får medvirke i egen hverdag i barnehagen. Det ivaretas på mange forskjellige måter, blant annet ved at barna får lov til å være med på hverdagslige gjøremål. Her er det barn som for en liten stund er i transportbransjen ved å hjelpe til med trille inn melka som Tinebilen kom med :-)

Text

26 januar

Det nærmer seg samefolkets dag (6.februar), og vi er i gang med forberedelsene. Selvfølgelig må vi da ha lavvo på avdelingene:-)

Text

23 januar

Tradisjonen tro inviterer vi de som skal søke om barnehageplass til åpen dag i barnehagen. Trykk på link for å komme til invitasjonen:-) invitasjon_pen_dag.docx


28.september

Så var tiden her for årets fotballturnering for alle barnehagene i Rælingen. Det var stormende jubel, innsatsen var super, været strålende og alle hadde en flott høstdag sammen. Tema for årets turnering var vennskap og lagspill, og alle barnehagene hadde snakket om dette på forhånd. Det er viktig å lære å spille på lag, og ved å samarbeid gjør man hverandre gode. Alle barnehagene hadde også laget en vennskapslenke som ble hengt opp på stadioen. Totalt var det 230 barn som var med på turneringen, og alle tok dette med stort alvor, Det skal jo være en viss stil over slike arrangementer, så selvfølgelig gikk vii prosesjon inn på banen, vi hadde musikk, ordentlig kampoppsett og heiagjenger. Underveis fikk vi jammen besøk av LSK sin maskot Gullik, det var stor stas. Som seg hør og bør var det selvsagt utdeling av både diplom og premie mot slutten av dagen, og det var mange slitne bein som returnerte til barnehagen på ettermiddagen.

Text

21 september

21.september: En liten titt på 1-åringenes ferd ut i den store verden. Her er de på tur i Lilleskogen som ligger rett ved barnehagen. Det er utfordring stor nok for de minste, her må de bevege seg blant røtter og skogsbunn, og det er både små oppoverbakker OG nedoverbakker. For første gang valgte de å spise lunsj ute i friluft, og det gikk som en drøm. Alle barna spiste og koste seg, og alle fikk en god hvil i vogna i etterkant. Ekspedisjoner er slitsomt!

Image
Text

Matpause. Alle koste seg på ekspedisjon.

Image
Text

En pust i bakken kan være nødvendig

Image
Text

Kronglete nok terreng for en liten kropp:-)

Text

1 August

Jippi, vi er i gang med nytt barnehageår! De første nye barna har kommet i dag, og vi gleder oss til et nytt og spennende år her i Blåbærgrenda. Vi ønsker alle de nye hjertelig velkommen til oss, og velkommen tilbake til de som bare har hatt et ferieavbrekk:-)
Vi hørs!


15.juli

Det stunder mot ferie! I dag er det siste dag før barnehagen har 2 uker sommerstengt. Den siste uka har vært veldig rolig i barnehagen, og i dag er det bare 13 barn her (mot normalt 70). Vi utnytter de rolige sommerdagene til både litt praktisk arbeid som rydding og renhold, men samtidig har vi også fokus på at slike rolige dager gir ypperlige muligheter til tettere og godt samvær mellom voksne og barn. Med dette vil jeg takke alle flotte barn og foreldre i Blåbærgrenda barnehage for godt samarbeid dette barnehageåret. Jeg ønsker de som skal begynne på skolen lykke til på ferden videre. Sist, men ikke minst, ønsker jeg både nye og de vi kjenner fra før hjertelig velkomne til nytt barnehageår fra august. Vi hørs!

Text

25 juni

Her kommer noen bilder fra forrige ukes tur for de minste barna. Denne gangen gikk turen til en av nærmiljøets lekeplasser. Det er morsomt å se hvordan barna utforsker nye steder og nye lekeapparater. Nå stunder det mot helg, vi får håpe gråværet viker for solskinn og sommertemperaturer. God helg, alle sammen!

Text

13.mai

Så var dagen her for vår årlige maifest. Etter flere dager hvor vi virkelig har fått smake på sommeren opprant dagen i dag med sur vind, gråvær og småregn. Heldigvis ble det noe bedre når vi startet med vår feiring, så her har vi både gått i tog, lekt tradisjonelle 17.mai leker, og vi har seg som hør og bør spist både pølser og is:-). Nå ser det ut som om sola kommer tilbake, så vi benytter sjansen til å ønske alle en riktig god pinse. Nyt langhelgen!
Litt på forskudd, men allikevel: Gratulerer med dagen! Vi ønsker alle en strålende fin 17.mai

Image
Text

Stolt bærer av vår nye fane

Image
Text

Snart klare for togavgang

Image
Text

Selvsagt måtte vi ha sekkeløp!

Image
Text

Hipp hipp hurra!

Image
Text

Og noen ville gjerne ha litt fartshjelp i løpet!

Image
Text

- Og potetløp!

Text

4 mai

Endelig er våren her! Denne ukas prosjekt har vært å så i gummistøvler. Vi har samlet inn avlagte gummistøvler, boret hull for drenering. Deretter ble de fylt med jord og utvalgte frø. Nå følger vi nøye med framover, blir spennende å se hva som spirer etter som dagene går. Etter hvert skal støvlene med blomster henges opp på gjerdet til barnehagen, slik at vi får litt fargerik pynt her. Følg med... Kanskje det kommer bilder etter hvert:-)

Text

22 april

22.april: Endelig var det tid for den tradisjonelle overnattingen for Superklubben! Barna har gledet seg i ukesvis, og det har vært nedtelling til den store happeningen. Noen synes det virket litt skummelt å skulle sove i barnehagen uten verken mamma eller pappa tilstede, men uten unntak gikk det greit for alle. Ingen ville hjem når de først var installert med madrasser, soveposer, pysj og kosedyr.
På kvelden koste de seg med pizza, før det var "russedåp". Barna har selv funnet på navn til hverandre, og her er både Lyspæra ("For du har så gode ideer"), Oppfinneren ("For du har så god fantasi"), Brownie ("Det heter jo bamsen hans!") og barnehagens breakdanser ble selvsagt døpt Dansemesteren. På overnatting hører selvsagt film med, og selv om det ikke var lørdag tillot vi oss litt godis:-)
Selv om det var noen som brukte litt tid på å sovne var det helt stille ved halv elleve tiden, og alle sov til morgenen. Det var stas å våkne i barnehagen, og å allerede være når de andre tidligvaktene kom. Frokost er servert, rundstykkene gikk ned på høykant. De voksne som har vært med har hatt våken nattevakt hele natta, så de skal snart få lov til å dra hjem å legge seg:-)

Text

14 april

En onsdagstur til Gapahuken.

Hulderstua var på sin første tur til Gapahuken. Veien dit var bratt og kronglete, men vi er blitt noen racere på å komme oss frem i skogen, så turen gikk lett som bare det. Det var spennende å utforske området der. Vi fant mye spennende på vår vei, både maurtuer, maur, edderkopper og ikke minst massevis med rådyrbæsj. Store og små ble enige om at rådyret må like seg godt ved gapahuken vår!

Nå gleder vi oss til neste tur opp dit. Kanskje finner vi mere spennende ting. Vi skal hvert fall utforske mer av området.

Image
Image
Image
Text

Hva er det for noe spennende nedi her da tro???

Image
Text

Trenger ikke gå langt for å få turfølelse og kunne kose seg med pølser på bål

Text

11 april

11.april: Årets brukerundersøkelse er gjennomført, og vi har fått bearbeidet innkomne data. I år ble svarprosenten på 69,23%. Vi ønsker selvsagt alltid svarprosent så nærme 100 som mulig. Allikevel er det grei validitet i svarene når nærmere 70% av våre brukere har svart. Undersøkelsen var delt inn i 6 temaer, med 4-7 spørsmål innenfor hvert tema. Karakterskalaen gikk fra 1-6, hvor 6 er beste karakter. Våre resultater er som følger:
Utvikling og læring: Snitt 5,2
Trivsel og trygghet: Snitt 5,57
Samarbeid og medvirkning: Snitt 5,39
Personalet: Snitt 5,45
Informasjon: Snitt 5,19
Fysisk miljø: Snitt 5,14
Alt i alt, hvor fornøyd er du med barnehagen: Her gikk skalaen fra 1 til 5 hvor 5 var toppscore. Vår snittkarakter: 4,71
Vi takker alle som tok seg bryderiet med å svare, og ikke minst for gode tilbakemeldinger. Vi ønsker hele tiden å gi et så godt tilbud som overhodet mulig, og det gleder oss å se at mange er veldig fornøyde. Mer detaljerte rapporter er sendt til foreldrene i de ulike gruppene.

Text

Husk foreldremøte mandag 4.mars!

Husk foreldremøte mandag 4.mars!
Vi får besøk av Kari Pape som skal snakke om foreldrerollen og grensesetting. Kari Pape er en inspirerende og dyktig foredragsholder, så alle oppfordres til å bruke denne kvelden til å få litt påfyll i forhold til dette viktige temaet. Lenke til invitasjonen finner du her: mars_2016_kari_pape.doc


VELKOMMEN TIL ÅPEN DAG I BLÅBÆRGRENDA BARNEHAGE!
Vi inviterer potensielle nye søkere til åpen dag i barnehagen onsdag 17.februar kl. 15.30-17.00.
Om du skal søke om barnehageplass ved hovedopptaket 2016 er du hjertelig velkommen på besøk for å se hvordan vi har det, og få mer informasjon om oss.
Det er fint å få en pekepinn på hvor mange som kommer, så det er fint om interesserte gir en tilbakemelding på mail: linda@blabergrenda.no eller på telefon 940 58 712.
VELKOMMEN!


11.desember

Barnas julebord: I dag har vi hatt barnas julebord i barnehagen, så her har det vært høy faktor av pene kjoler, slips og stettglass . Vi har kost oss med julemiddag og riskrem. Et koselig arrangement i førjulsstria:-)

Image
Text

Blid som ei sol

Image
Text

Julebordsantrekket på plass

Image
Text

Pent dekket bord

Image
Text

Bordkort må til i ordentlig selskap

Text

20 november 2015

I dag har vi hatt besøk av Karius og Baktus i barnehagen. Det var gøy!

Text

9 oktober 2015 Vennskap

De siste ukene har vi jobbet med tema vennskap i barnehagen, og under kan dere se hvor enkelt (-men samtidig så vanskelig!) det kan være. God helg til dere alle fra oss i barnehagen!Bildet er gjengitt med tillatelse:-)

Text

24 september

Endelig tid for åpningsfest! Den nye avdelingen ble som lovet klar til oppstart av nytt barnehageår, og endelig var dagen for åpningsfesten her! Det var mange spente barn som i flere dager hadde øvet på underholdning vi skulle vise alle gjestene våre. Samarbeidsutvalget vartet opp med servering av både pølser, saft, kaker og kaffe. Tusen takk til SU for flott arrangement! Tema for underholdningen var "Vennskap", og det var både utstilling av formingsoppgaver, bli-med-dans og vennesang. I tillegg viste barna at de har full kontroll på nødnumrene 110, 112 og 113. Vi har nemlig lært en flott sang som hjelper oss å huske på hva som er rett nummer når noe oppstår. Et flott arrangement, mange blide barn og tilsvarende blide foreldre. Takk for en fin fest!

Image
Text

Velkommen!

Image
Text

Vennskap er viktig...

Image
Text

...og nøkkelen til gode dager!

Image
Text

Underholdning:-)

Image
Text

Aktivitet gir matlyst. Tomatsuppe med makaroni er nam-nam!

Image
Text

Fangst etter lappegjemsel

Image
Text

Se så mye fuglene har spist av fuglematen vi laget!

Text

31 august

Nytt barnehageår er i gang, og alle de nye barna er på plass. Utbyggingen ble ferdig i tide, og endelig kan vi nyte godt av både bedre plass innendørs og en helt nyopprustet lekeplass. Herlig!!!
Bilder kommer...:-)


29 juli

Av ulike årsaker har hjemmesiden vår ligget brakk noen måneder. Siden sist har det skjedd MYE her i barnehagen. Våren og sommeren er blitt brukt til å bygge ut med en avdeling, i tillegg til at hele utelekeplassen har fått en sårt tiltrengt oppgradering. Vi er i sluttspurten på arbeidet nå, og målet er at alt skal stå ferdig til inntak av nye barn fra midten av august. Bilder fra prosessen kommer etter hvert... :-) Vi synes det blir veldig fint, og gleder oss til å ta nytt areal både innendørs og utendørs i bruk:-)


20 februar

Tilnærmet påskestemning i barnehagen:-). Vi feirer sol og godt vær med en felles utedag. Med sol i sinnet og vårfornemmelser i kroppen ønsker vi alle en riktig god helg!

Text

16.februar

Vinter i barnehagen. Hvem påstår at flotte malerier må males på ark eller lerret? Her bruker vi snøen som underlag, og maleriene blir flotte! Vi forsøker å være mye ute også om vinteren, og ekstra stas blir det for barna når vi fyrer opp i bålpanna. Denne kjøpte vi for overskuddet etter loddsalget på besteforeldredagen, så vi vil benytte anledningen til å takke alle besteforeldrene som var supre til å kjøpe lodd av oss!

Text

13.februar

Det er mange fagområder vi i barnehagen er innom i løpet av ei uke, og ofte gjør vi aktiviteter som fanger flere fagområdet. På Kaptein Sortebill har de denne uka jobbet både med "Kroppen", "Memer" (Matte er mer enn regning), fysisk aktivitet og friluftliv. Alle barna har fått laget tegninger av kroppen sin, denne har de pyntet både med hår og farge. Til en av turene ut i skogen laget de pannekakerøre hvor barna fikk være med å telle, måle og veie ingrediensene. Det var stor stas å steke pannekaker på bålet. Nok en fin uke i barnehagen er over. Vi ønsker god helg, vel møtt tilbake på mandag:-)

Text

5 februar

Forming på Karius og Baktus. Med tunga rett i munnen og med et fast grep om fargeblyantene fikk de minste i barnehagen utfolde seg på stoooort ark! Ikke alle fikk til en like kraftig strek, men alt går seg til med litt øvelse:-) Kunstverket kan beundres på veggen på Karius og Baktus.24 september.

Text

23 januar

Endelig snø! Vi storkoser oss, og kommer oss fram selv om det er litt strevsomt:-)

Image
Text

Aktivitet gir matlyst. Tomatsuppe med makaroni er nam-nam!

Image
Text

Vi har besteget et fjell;-)

Image
Text

Innimellom er det godt med litt drahjelp

Text

Minner om at vi har planleggingsdag fredag 2.januar. Vi ses igjen mandag 5.januar. Ønsker alle en fortsatt god jul:-)


Desember: Det stunder mot jul. Julekalender er spennende og korter kanskje ned ventetiden litt:-)

Image
Text

5 desember

Se hvem som kom på besøk på lekeplassen vår i dag da!

Image
Text

4 desember

Nissen lusker rundt husveggene nå:)! I dag var Kaptein Sortebill på skogstur, og et stykke inni skogen fikk de sammen se både ganske ferske julenissespor og på en kvist hang det til og med en julenisselue. Det var nok nissen som fikk det travelt når så mange barn kom innover i skogen, og da mistet han nok lua si i farta...


November er mørk og trist. Det er for tidlig å starte med juleforberedelser. Derfor er det viktig å finne på noe kos, og et teselskap falt i smak både hos voksne og barn:-)

Text

Lysglimtjakt i hverdagen:-)

Text

HUSK PLANLEGGINGSDAGER! 

Minner om at vi har planleggingsdager torsdag 30.oktober og fredag 31.oktober 2014. Barnehagen er da stengt.

Text

21 oktober

21.oktober: Se hva vi fant `a! I dag var en gruppe barn ute i "skogen vår". Tilfeldigvis skled en av de voksne i mosen, og se hva som myldret fram. Marihøner! Ungene leter gjerne etter marihøner hele sommeren igjennom, og det er stor stas når man finner noen. Stor glede var det derfor å finne så mange på en gang, og attpå til når høsten har kommet... Stor fryd! Det er slike hendelser som gir hverdagen i barnehagen gyldne øyeblikk:-)

Image
Text

20 oktober

Tema Alf Prøysen. Som sikkert mange har fått med seg var det i sommer 100 år siden Alf Prøysen ble født. Alf Prøysens verker er en viktig del av norsk kulturarv, og det var derfor riktig for oss å formidle noen av hans verker til barna. For de voksne skrev han gjerne tekster med brodd og snert, men han skrev også for barn. Superklubben her i barnehagen har konsentrert seg om Sirkus Mikkiliski, og der har de blitt kjent med både Bolla Pinnsvin, Helene Harefrøken, Nøtteliten, Mikkel Rev, Frøken Kråke, Ola Rådyr og ikke minst Ruski og Snuski. Nedenfor kan dere se hvordan Superklubb-brna har gjenskapt noen av figurene fra Sirkus Mikkiliski.

Image
Text

17 oktober

Kosebamsefest. I går hadde Kaptein Sortebill kosebamsefest. Barna hadde med seg hver sin bamse, og alle har fått lov til fortelle det de ønsker om sin kosebamse. Bamsene har fått lekt sammen, og vi har snakket mye om vennskap. Det ble bakt bamserundstykker, og som dere ser nedenfor har vil også klipt og limt bilder av teddybjørner. Kosebamsefest er en koselig tradisjon som vil bli gjentatt neste høst. Vi er sikre på at det var mange slitne kosebamser som sov veldig gadt sammen med eieren sin når kvelden kom;-)

Text

16 oktober

Grilltur for Hakkebakkeskogen. Hakkebakkeskogen har vært på sin første skogstur med innlagt båltenning og pølsegrilling. Litt tungt å komme seg i skogen for små kropper med dresser og føtter med støvler på. Allikevel dro de avgårde med friskt mot og sekken full av mat og drikke. Det ble en ordentlig fin dag, så dette skal gjentas ganske raskt:-

Text

16 oktober

Det snør, det snør, tiddelibom! Snøen kommer nesten like overraskende hvert år. Med den sommeren og høsten vi har bak oss burde vi vel ha opparbeidet oss litt sol-og-varme-energi som kan være godt å ha i bagasjen utover senhøsten og vinteren. Barna synes alltid det er stas med den første snøen, og i år resulterte det i kunstverket under. Her er det Karius og Baktus barna som er de utøvende kunstnerne (med "litt" hjelp fra de voksne på gruppa, selvsagt).

Image
Text

Aktivitet gir matlyst. Tomatsuppe med makaroni er nam-nam!

Text

11 juni

Invitasjon til foreldremøte for nye brukere mandag 16.juni klokken 18.30. Håper mange har mulighet til å komme. Lenke til invitasjon: juni_2014.doc


06 juni

VIKTIG BESKJED! Husk at det er betalingsfri i barnehagen hele juli måned. Ber alle som har betaling av kontingenten som fast trekk fra konto om å stoppe trekket for denne måneden!
Ønsker alle sammen en riktig god pinse, og minner om at mandag er en "rød dag", og at barnehagen derfor er stengt. Vi ses igjen på tirsdag:-)


05 juni

Minner alle om at vi skal ha sommerfest i barnehagen 18.juni. Informasjon er sendt ut til alle, og jeg oppfordrer alle til å skrive seg på påmeldingslistene som henger i hver garderobe. Festen er i regi av SU, og det blir salg av mat. Barnehagen ordner med noe underholdning, og vi vil også vise fram resultatene av årets prosjektarbeid. Håper på å se mange av dere der!


03 juni

Tradisjonen tro har Superklubben hatt egen avslutning i skogen. Det er rart å tenke på at disse barna skal over i skolen fra høsten, enkelte av dem har vi fult helt fra de lå i mammas mage:-) Det var en fin avslutning, med masse moro, latter og noen vemodige tårer. Alle barna fikk utlevert sin perm med tegninger etc som vi har tatt vare på i årenes løp, og personalet fikk flotte gaver fra barna og foreldrene. Tusen, tusen takk! Det har vært en fornøyelse å samarbeide med dere!


17 mai

Tradisjonen tro skal vi ha en maifest / 17.mai markering i barnehagen. Denne skal vi ha fredag 16.mai. På selve 17.mai er barnehagen invitert til å delta i Fjerdingby skole sitt 17.mai tog. Info henger på alle dørene, og er også sendt alle via epost. Samarbeidsutvalget sørger for å ta med barnehagens fane til toget. Ønsker dere alle en riktig god 17.mai:-)
 
 
Planleggingsdagene: Som dere sikkert husker flyttet vi en av planleggingsdagene tidligere dette semesteret. Vi har derfor igjen bare en planleggingsdag før sommeren og den skal vi ha fredag 30.juni. Dette er fredagen etter Kristi Himmelfartsdag, så da blir det langhelg på dere:-)


14 februar

Her kommer et lite glimt fra Karius og Baktus sin uke. På Karius og Baktus er gruppa for de aller minste barna og så unge barn har mye de skal utforske. Gruppa bruker mye sang, musikk og dans. Det aller viktigste for denne aldersgruppa er ro, stabilitet og faste rutiner. Vi ser dette som veldig viktig for å sørge for at barna får en så god start som overhodet mulig på sin "barnehagekarriere":-). For øyeblikket er det eventyret om Bukkene Bruse som står i fokus. Bilder kommer!

Image
Text

Oskar utforsker fargestiftene. Smaker godt....

Image
Text

Altid morsomt å ta seg svingom!

Text

14 februar

Da har vi lagt bak oss en ny prosjektuke i barnehagen. Årets tema for prosjekt er "Natur" og nytt av året er at vi har flere prosjektuker spredd gjennom barnehageåret. Naturlig nok var derfor fokuset denne gangen vinter. det har blitt samarbeidet på tvers av gruppene, og gruppene har hatt ulike vinklinger på arbeidet. Det er blitt eksperimentert med vann, snø og is, det har vært fokus på hvordan dyra har det om vinteren og hvordan de finner mat. Ulikt formingsmateriell har resultert i modeller av både akebakker, snølandskap, skiløpere og snømenn. Prosjekt er morsomt!ndelig snø! Vi storkoser oss, og kommer oss fram selv om det er litt strevsomt:-)

Image
Text

snømann på gang...

Image
Text

Nese og øyne må til

Image
Text

Her er det ferdige resultatet

Image
Text

Superklubben eksprimenterer med vann og is

Text

20 desember. Så blir det jul...

Denne siste uken før jul i barnehagen har vært fylt av sosiale happeninger, kos og moro. Vi har hatt både nissefest hvor det var gang rundt juletreet, julesanger og besøk av nissen. På ettermiddagen hadde vi nissemarsj arrangert av SU (Samarbeidsutvalget). Det er jammen flott at så mange foreldre tar seg tid til et arrangement på ettermiddagstid sånn midt i innspurten av julestria. Alle barna som deltok fikk nissemarsjmedaljer, og vi koste oss med gløgg eller saft og pepperkaker. I går hadde vi fellessamling hvor noen av de voksne dramatiserte juleevangeliet. Barna satt som tente lys, både store og små:-) I går hadde vi julebord for alle barna, da laget vi langbord alle gruppene spiste sammen. Det var kjempekoselig, og mange av barna kom pyntet til julebordsfeiring:-) Setter inn noen bilder fra feiringen, slik at dere selv kan se. Da gjenstår det bare å ønske alle en riktig god jul! Kos dere masse!

Image
Text

Se så mye fuglene har spist av fuglematen vi laget!

Image
Text

Fangst etter lappegjemsel

Image
Text

Aktivitet gir matlyst. Tomatsuppe med makaroni er nam-nam!

Image
Text

Aktivitet gir matlyst. Tomatsuppe med makaroni er nam-nam!

Image
Text

Fangst etter lappegjemsel

Image
Text

Se så mye fuglene har spist av fuglematen vi laget!

Text

13.12.13. Juleforberedelsene går sin gang

Ååå, så koselig det er i barnehagen i adventstiden! Nå er alle avdelinger julepyntet, og adventskalenderen trekkes hver dag. Barna er like spente hver eneste dag; Er det min tur i dag, tro??? I hvert eneste rom forberedes hemmeligheter til foreldrene, disse skal legges under juletreet når vi tar ferie fra barnehagen. I tillegg lukter det julebakst, både pepperkaker og serinakaker er i boks. I tillegg har vi servert lussekatter til både barn, foreldre og søsken på morgenens Luciaarrangement. Mest av alt forsøker vi å fokusere på at vi skal ha en hyggelig adventstid med julemusikk, kos, hygge og forventning:-) Ønsker fortsatt god førjulstid til dere alle der ute:-)

Image
Text

Snø ute og pyntet avdeling gir god julestemning:-)

Image
Text

Litt av årets pepperkakebakst. Disse er til kalenderen.

Image
Text

Inekua i pepperkakeform.

Image
Text

..stjerna over taket der a jordmor-Matja bor:-)

Text

25 november

Hurra, juleforberedelsene er i gang!
Når pepperkakelukten sprer seg i barnehagen vet vi at det nærmer seg jul:-) Førjulstiden i barnehagen er herlig, vi legger vekt på å lage en adventstid med masse kos, forventning og ikke noe stress. Her har dere et par glimt fra dagens aktivitet her hos oss:-)

Image
Text

Produksjonen er i gang...

Image
Text

Ser godt ut, ikke sant?Fangst etter lappegjemsel

Text

23 november

Avslutning på "Operasjon Duppeditt"

Da er Duppedittaksjonen avsluttet. Operasjon Duppeditt handler om å samle inn defekte elektriske "duppeditter", for så å levere det til gjenvinning. Alle barnehagene i kommunen er med på denne aksjonen, og det er om å gjøre å samle inn så mye som mulig, målt i vekt pr barn i barnehagen. I fjor samlet vi inn 62 kilo, og i år ble det tilslutt jammen hele 79 kilo (1,25 kilo pr barn i barnehagen). Nå venter vi spent på resultatet fra de andre barnehagene... Hvem vinner i år?:-)


21.november: Besteforeldredag

Som alltid i slutten av november arrangerte vi Besteforeldredag i barnehagen torsdag 21.november. Hele uka gledet barna seg, og det ble øvet på underholdning og bakt til servering hver eneste dag. Det er hyggelig å oppleve at så mange tar seg tid til å komme, og for barna er det morsomt å få "vise fram" barnehagen og lekekameratene sine. Enkelte av besteforeldrene hadde reist nokså langt for å komme på arrangementet, noe vi setter stor pris på. Barna underholdt med sang, noen rørte bestemor-fjes og mange kameraer i sving. Et hyggelig arrangement som sikkert vil bli gjentatt neste høst:-) Velkommen tilbake da!


HUSK PLANLEGGINGSDAGENE!

Vi har planleggingsdager torsdag 31.oktober og fredag 1.november. Barnehagen er stengt disse dagene!
Vi ses igjen mandag 4.november:-)


30.september: Operasjon duppeditt

Det er igjen tid for en ny "Operasjon Duppeditt". Dette er et opplegg som går ut på at barnehagene skal samle sammen mest mulig elektriske/elektroniske duppeditter som skal kastes/kasseres, for deretter å levere dette til gjenvinning. Dette opplegget er en del av kommunens Renofil-satsing, og flere av barnehagene i kommunen er med på opplegget. Den barnehagen som klarer å samle sammen mest (målt i vekt) pr barn vil få en premie. I fjor samlet vi sammen drøyt 60 kg, men ble dessverre slått på målstreken av en av de andre barnehagene i kommunen. Vi forsøker derfor igjen, og oppfordrer alle til å gå gjennom sine duppeditter og eventuelt levere det som er klart for kassering til oss. Vi tar i mot apparater som er håndholdt og som i utgangspunktet er elektriske eller elektroniske . Dette er en vinn-vinn situasjon for alle parter, miljøet har godt av at slike ting blir sendt til gjenvinning, dere får ryddet opp i ødelagte apparater og vi klarer kanskje å vinne konkurransen om hvem som samler mest:-).


24.september: Tema "Verdensrommet"

De siste ukene har 4 og 5 åringene i barnehagen jobbet med temaet verdensrommet. Sammen med de voksne har de filosofert og undret seg over hva som finnes i verdensrommet, hvor stort det er og om det slutter noe sted. De har snakket om romfart, raketter og astronauter. Det er morsomt å høre hvilke tanker og undringer barna gjør seg, ofte setter de spørsmålstegn eller reflekterer over ting vi voksne bare tar for gitt. Noen av barna er overbevist om at de finnes romvesen mens andre er skråsikre på at det gjør det i hvertfall ikke. Et av barna fortalte at man ikke klarer å puste i verdensrommet uten å ha på en spesiell drakt, mens en annen mente at det var kun en liten rakettur til månen. Kan tro det ble noen livlige meningsutvekslinger! Et veldig morsomt og vellykket tema å arbeide med:-)

Image
Text

Superklubbens romrakett

Image
Text

Kardemommeby sin universvegg

Image
Text

Romfart er spennende!

Image
Text

Gjengivelse av hvordan planene ser ut

Text

18 september

Hvert år arrangerer barnehagene i Rælingen fotballturnering for de eldste barna i alle barnehagene. Rent praktisk er noen barnehager på Sandbekken, mens vi i Blåbærgrenda og barnehagene som sokner til Marikollen bruker banen der. Vi stilte med Superklubb-lag i tillegg til at både Kardemommeby og Kaptein Sortebill dukket opp som heiagjeng. Vi hadde en ordentlig morsom dag, spilte 2 kamper, en med seier 6-0, og en uavgjort 2-2. Morsomt for både barn og voksne! Utpå dagen fikk vi storfint besøk av en LSK-spiller og jammen kom LSK-maskoten Gullik innom også:-) Det var en godt sliten, men veldig fornøyd gjeng som ruslet tilbake til barnehagen utpå ettermiddagen:-)

Image
Text

Teddy holder orden på alt alt går bra:-)

Image
Text

Ikke noe å si på innsatsen!

Image
Text

LSK-maskoten Gullik

Text

Foreldremøte

Høsten foreldremøte holdes 7.oktober i barnehagen. Invitasjon er sendt ut til alle pr. e-post i dag. Håper på å se mange av dere der!


8.august: Noen kommer og noen går...

August har kommet og nytt barnehageår er begynt. Vi har vinket "hadet bra" til de som har sluttet i barnehagen, noen for å begynne på skole mens andre skal flytte til nytt sted og starte i ny barnehage. Det er alltid litt vemodig når barna slutter i barnehagen, enkelte har vi jo gjerne fulgt i mange år. En ting er sikkert: Vi blir veldig glade i hver og en av barna som går i barnehagen, så det er litt rart å slippe dem ut i den store verden;-) .... Men så plutselig står det nye barn ved porten som skal inn. For enkelte er det litt skummelt, slik at mamma eller pappa sin arm er absolutt tryggest, mens for andre er tryggheten på plass med en gang, og de kommer feiende inn som om de skulle ha vært her bestandig. Noen dager går, og etter hvert er alle blitt trygge og tillitsfulle, og hver og en kaprer seg en liten plass i de voksnes hjerter. Og en ting er sikkert, hjertene til de som jobber i barnehage har en plass til hvert enkelt barn vi er så heldige å få lov til å ta vare på.
Og for en sommer vi har hatt! Vi kan knapt huske en tilsvarende sommer i barnehagen, hvor vi har hatt vær og varme nok til å bade i hageslangen flere dager på rad. For ungene har det vært kjempestas, og dagens høydepunkt. De har knapt nok hatt tid til å gå på tur før de har ønsket seg tilbake til barnehagen for å bade. Ordentlig herlig har det vært!
Nå ser vi fram mot en flott høst, ønsker alle nye velkommen til oss og alle de som bare har hatt ferie velkommen tilbake. Vi er i startgropa for nok et spennende år i barnehagen, og årets innsatsområde er Lek og vennskap. Vi gleder oss til å ta fatt på nytt barnehageår:-)!


7.august: Planverk

Planene for kommende barnehageår er like rundt hjørnet:-) Vi driver med siste finpuss nå, og de sendes ut så fort de er klare (senest innen utgangen av august). Kan allerede nå melde om at følgende dager er satt av til planleggingsdager for kommende barnehageår: 31.oktober, 1.november, 12.februar, 30.mai og 2.juni


7.februar: Fastelaven i barnehagen

Siden det er fastelaven på søndag har den ene prosjektgruppa bestemt seg for å bake boller til hele huset i dag. Som alle vet jobber vi jo med Egner-prosjekt, og det er bakerhuset i Kardemommeby som fikk den strålende ideen. Så nå gleder vi andre oss til den deilige bollelukta begynner å bre seg i huset. Ønsker alle en riktig god helg!24.januar: Radonmåling

I et par måneder har vi hatt sporfilmer hengende rundt i hele barnehagen for å måle om det er radonproblemer her. Vi har nå fått igjen resultatet fra analysen av sporfilmene, og det er godt å vite at vi er langt under maksimal grense i barnehagen:-) Da kan vi hake av dette som utført i HMS-systemet vårt:-)


23.januar

Prosjektarbeid i barnehagen
Nok en gang er vi i full sving med prosjektarbeid i barnehagen. Dette året er alle gruppene unntatt de aller minste med på prosjektet, men de har til gjengjeld sitt eget prosjekt litt på siden av de andre. 2-5 åringene i barnehagen er delt inn i 4 grupper på tvers av gruppetilhørighet. Tema for årets prosjekt er Torbjørn Egners fortelling om Kardemommeby. Gruppene er i full sving med arbeidet, og både Røverhuset, Tobiastårnet, Trikken og Pølsemakeren skal lages. Tradisjonen tro filmer vi vi gjennom hele prosessen, og det vil bli laget en DVD som viser både prosessen, resultatet og sikkert litt av feiringen ved prosjektslutt. Vi jobber i prosjekt hver mandag, onsdag og fredag t.o.m uke 9, og i uke 10 vil det bli prosjektavslutning. Invitasjon til denne vil komme når tiden nærmer seg:-)
 

23.januar

Barnehagen har fått egen Facebookside!
Vi har opprettet egen Facebookside for barnehagens brukere. Den er ment for de som er tilknyttet barnehagen, og man må be om å bli lagt til før man får full tilgang til siden. Denne siden vil bli benyttet for kort informasjon og påminnelser, og på sikt kanskje vi også kan legge ut noen bilder der. For ordens skyld gjør jeg oppmerksom på at det ikke vil bli lagt ut bilder av barna uten av foreldrene i så fall har gitt sitt samtykke først.


Ny logo!

Vi har lenge hatt lyst til å endre logoen vår til noe med litt mer "fres" i. Derfor utlyste vi en liten uhøytidelig konkurranse blandt alle de som har plass i barnehagen. Her har dere resultatet!

Fin, ikke sant?

Takk til mammaen til Ylva Marie og Vetle Andre for bidraget!

Image
Text

Piratprosjekt


I disse dager er det mye Hiv og hoi, skattekister og sjørøverflagg i barnehagen. Vi holder nemlig på med et piratprosjekt. Barna jobber på tvers av gruppene, og det konstrueres piratskuter og sjørøverflagg i lange baner. Prosjektet avsluttes med piratfest, først for 1, 2 og 5 åringene onsdag 1.februar og deretter for 3 og 4 åringene torsdag 9.februar. Invitasjon kommer til alle. Vi skal synge piratsanger og vise fram piratskuter og andre pirateffekter vi har laget. Sist, men ikke minst, skal vi spise deilig piratgryte med rundstykker. Jeg tror jammen det er planlagt sjørøvermuffins til dessert også. Vi gleder oss!

 
Vår egen barnehagesang!


Mel.: Gøy på landet'

Nå skal du høre sangen om vår flotte barnehage
her er det lek og gøy og skøy og ingen vil vi plage
Vi hopper, danser, sykler, sklir, leker hele dagen
og innimellom frukt og mat, for det er godt for magen
Blåbærgrenda, ja Blåbærgrenda
HURRA for barnehagen vår!


Text

 

 

 

 

 

Text

Blåbærgrenda barnehage
Granittvn. 33
2008 FJERDINGBY

Tel.: 930 85 272Build your own website
Ⓒ Alle rettigheter forbeholdt
Privacy Policy
Din personlige integritet er viktig for oss. Vi bruker hovedsakelig cookies for statistikk og for å forbedre brukeropplevelsen.
Jeg aksepterer
Mer informasjon